1

дек

ribbon

Политик призова към убийство на основателя на WikiLeaks

Според печално известната Сара Пейлин безкомпормисният Джулиан Асанж бил като Ал Кайда

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Професор Том Фланаган, съветник на канадския премиер Стивън Харпър, призова за физическа ликвидация на основателя на портала WikiLeaks Джулиан Асанж по време на интервю за CBC News Network.
По думите на Фланаган американският президент Барак Обама трябва да обяви награда за главата на Асанж или да използва безпилотен самолет за неговото ликвидиране, съобщава lenta.ru.

Водещият на програмата Еван Соломон даде възможност на професора да поясни дали тези негови думи са шега или не. Тогава Фланаган заяви: „Няма да съжалявам, ако Асанж изчезне внезапно.”
На 29 ноември друг известен американски политик – Сара Пейлин, разкритикува в своята страница в социалната мрежа Facebook администрацията на Барак Обама за неспособността да запази в тайна военните тайни и призова да преследват Асанж, чийто ръце били ”изцапани с кръв по методите на „Ал Кайда.”
На 28 ноември WikiLeaks пусна над 250 публикации на американски дипломати, в които се съдържат компромати за много световни лидери. Междувременно, стана ясно, че Интерпол е поел по сексуално обвинение от две шведки издирването на Асанж, чието местонахождение към момента е неизвестно.
Президентът на Еквадор Рафаел Кореа, обяви, че страната му не е предлагала убежище на Асандж. „Никога не сме отправяли официално предложение на директора на WikiLeaks.”,  заяви президентът Кореа на официална пресконференция.
Основателят на WikiLeaks обяви, че следваща мишена на разобличенията в сайта ще бъдат големите банки. Асандж “обещава”, че в началото на следващата година ще бъдат разпространени хиляди документи на водещи американски банки, чиито имена той отказва да назове.


Подобни публикации