25

окт

ribbon

Паралелните светове може и да съществуват

След три години ЦЕРН щесе опитат да докажат теорията

Публикувано в: Светът; (117) прочитания
От: pointburgas

Физиците от ЦЕРН с ударни темпове се приближават към главното откритие на XXI век – да видят как се е зародила Вселената ни. Освен това, те искат  да  докажат, че паралелните светове не са измислица на фантастите, а реален факт. За това  работещите на Големия адронен колайдер ще бъдат готови след три години. Именно през 2013 година в колайдера ще бъде достигнат работния максимум. Основното и най-очаквано откритие ще стане създаването на модела за раждането на нашата Вселена. А другите светове, пътуването във времето и потвърждението на другите, засега струващи ни се фантастични теории, според мнението на учените, остават в резерв.

В октомврийското си прессъобщение ЦЕРН пояснява, че до сега учените не са могли да намерят доказателство за съществуването на паралелни светове, само защото, другите светове са „скрити” в измерения, където не прониква светлина. Но пресъздаването на раждането на Вселената ни би могло да поправи този проблем. Засега работещите на колайдера физици постоянно изпреварват поставените графици. В специален сайт на ЦЕРН, ръководителят на проекта Ролф Хойер е заявил, че мисия 2010 ще бъде изпълнена още в средата на есента.
Дълго време се смяташе, че в квантовата теория, обясняваща как е устроена Вселената, няма да се намери място за възможността за преместване във времето. Но през 1957 година Хю Еверет публикува допълнени и преработени идеи на великия физик Ервин Шредингер, който смята, че идеята за съществуването на паралелни светове не трябва да бъде хвърлена в кошчето.
А преди няколко години стана известно за сензационната работа на оксфордския теоретик Сейвид Дойч. Големият почитател на таланта на Еверет- израелският физик Дойч създаде математически модел, според който паралелните светове са нещо напълно реално. В тези вселени не действат законите на класическата квантова теория. При това ученият смята, че е напълно възможно да пътуваме и във времето.
Физиците от ЦЕРН с ударни темпове се приближават към главното откритие на XXI век – да видят как се е зародила Вселената ни. Освен това, те искат  да  докажат, че паралелните светове не са измислица на фантастите, а реален факт. За това  работещите на Големия адронен колайдер ще бъдат готови след три години. Именно през 2013 година в колайдера ще бъде достигнат работния максимум. Основното и най-очаквано откритие ще стане създаването на модела за раждането на нашата Вселена. А другите светове, пътуването във времето и потвърждението на другите, засега струващи ни се фантастични теории, според мнението на учените, остават в резерв. В октомврийското си прессъобщение ЦЕРН пояснява, че до сега учените не са могли да намерят доказателство за съществуването на паралелни светове, само защото, другите светове са „скрити” в измерения, където не прониква светлина. Но пресъздаването на раждането на Вселената ни би могло да поправи този проблем. Засега работещите на колайдера физици постоянно изпреварват поставените графици. В специален сайт на ЦЕРН, ръководителят на проекта Ролф Хойер е заявил, че мисия 2010 ще бъде изпълнена още в средата на есента. Дълго време се смяташе, че в квантовата теория, обясняваща как е устроена Вселената, няма да се намери място за възможността за преместване във времето. Но през 1957 година Хю Еверет публикува допълнени и преработени идеи на великия физик Ервин Шредингер, който смята, че идеята за съществуването на паралелни светове не трябва да бъде хвърлена в кошчето. А преди няколко години стана известно за сензационната работа на оксфордския теоретик Сейвид Дойч. Големият почитател на таланта на Еверет- израелският физик Дойч създаде математически модел, според който паралелните светове са нещо напълно реално. В тези вселени не действат законите на класическата квантова теория. При това ученият смята, че е напълно възможно да пътуваме и във времето.


Подобни публикации
    няма намерени