25

окт

ribbon

Паралелните светове може и да съществуват

След три години ЦЕРН щесе опитат да докажат теорията

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Физиците от ЦЕРН с ударни темпове се приближават към главното откритие на XXI век – да видят как се е зародила Вселената ни. Освен това, те искат  да  докажат, че паралелните светове не са измислица на фантастите, а реален факт. За това  работещите на Големия адронен колайдер ще бъдат готови след три години. Именно през 2013 година в колайдера ще бъде достигнат работния максимум. Основното и най-очаквано откритие ще стане създаването на модела за раждането на нашата Вселена. А другите светове, пътуването във времето и потвърждението на другите, засега струващи ни се фантастични теории, според мнението на учените, остават в резерв.

Ð’ октомврийското си прессъобщение ЦЕРН пояснява, че до сега учените не са могли да намерят доказателство за съществуването на паралелни светове, само защото, другите светове са „скрити” в измерения, където не прониква светлина. Но пресъздаването на раждането на Вселената ни би могло да поправи този проблем. Засега работещите на колайдера физици постоянно изпреварват поставените графици. Ð’ специален сайт на ЦЕРН, ръководителят на проекта Ролф Хойер е заявил, че мисия 2010 ще бъде изпълнена още в средата на есента.
Дълго време се смяташе, че в квантовата теория, обясняваща как е устроена Вселената, няма да се намери място за възможността за преместване във времето. Но през 1957 година Хю Еверет публикува допълнени и преработени идеи на великия физик Ервин Шредингер, който смята, че идеята за съществуването на паралелни светове не трябва да бъде хвърлена в кошчето.
А преди няколко години стана известно за сензационната работа на оксфордския теоретик Сейвид Дойч. Големият почитател на таланта на Еверет- израелският физик Дойч създаде математически модел, според който паралелните светове са нещо напълно реално. В тези вселени не действат законите на класическата квантова теория. При това ученият смята, че е напълно възможно да пътуваме и във времето.
Физиците от ЦЕРН с ударни темпове се приближават към главното откритие на XXI век – да видят как се е зародила Вселената ни. Освен това, те искат  да  докажат, че паралелните светове не са измислица на фантастите, а реален факт. За това  работещите на Големия адронен колайдер ще бъдат готови след три години. Именно през 2013 година в колайдера ще бъде достигнат работния максимум. Основното и най-очаквано откритие ще стане създаването на модела за раждането на нашата Вселена. А другите светове, пътуването във времето и потвърждението на другите, засега струващи ни се фантастични теории, според мнението на учените, остават в резерв. Ð’ октомврийското си прессъобщение ЦЕРН пояснява, че до сега учените не са могли да намерят доказателство за съществуването на паралелни светове, само защото, другите светове са „скрити” в измерения, където не прониква светлина. Но пресъздаването на раждането на Вселената ни би могло да поправи този проблем. Засега работещите на колайдера физици постоянно изпреварват поставените графици. Ð’ специален сайт на ЦЕРН, ръководителят на проекта Ролф Хойер е заявил, че мисия 2010 ще бъде изпълнена още в средата на есента. Дълго време се смяташе, че в квантовата теория, обясняваща как е устроена Вселената, няма да се намери място за възможността за преместване във времето. Но през 1957 година Хю Еверет публикува допълнени и преработени идеи на великия физик Ервин Шредингер, който смята, че идеята за съществуването на паралелни светове не трябва да бъде хвърлена в кошчето. А преди няколко години стана известно за сензационната работа на оксфордския теоретик Сейвид Дойч. Големият почитател на таланта на Еверет- израелският физик Дойч създаде математически модел, според който паралелните светове са нещо напълно реално. Ð’ тези вселени не действат законите на класическата квантова теория. При това ученият смята, че е напълно възможно да пътуваме и във времето.


Подобни публикации