• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

17

фев

ribbon

Западът да не притиска Путин, предупреди ексшефът на МИ-6

Публикувано в: Светът; (38) прочитания
От: pointburgas

Бившият ръководител на британската разузнавателна служба МИ-6 предупреди да не се засилва политическият и военният натиск върху Владимир Путин, подчертавайки, че всяка потенциална промяна на върха в Кремъл може да се окаже по-лоша от настоящата ситуация.

Говорейки пред студенти в „Кингс Колидж” в Лондон, сър Джон Соърс посочи, че предприетите действия от западните правителства относно кризата в Украйна могат да раздразнят Путин и да доведат дори до задълбочаване на кризата в региона.
Соърс, който наскоро се оттегли от шефското място в британското разузнаване, заяви, че Путин искал да използва ядрения потенциал на Русия като жест на груба сила. Той също така изтъкнал, че докато Русия се опитва да се утвърждава, Западът трябва „да се справя с Русия, която имаме. Не с Русия, която бихме искали да имаме”.
„Кризата в Украйна вече не засяга само Украйна. Тя сега е много по-голяма, по-опасна криза, между Русия и Запада, относно ценности и реда в Европа”, посочил Соърс.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени