18

апр

ribbon

Microsoft демонстрира в БСУ как се създават приложения

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Как да програмираме приложения и каква е новата функционалност на Windows Store Apps? Отговор на тези въпроси даде лекция на „Microsoft“, проведена в БСУ. Тя започна с игра на Xbox Kinect, от която се възползваха студенти, ученици от ПГХТ “акад. Н.Д.Зелински” и ПМГ – Бургас.

Венци Попов, мениджър „Платформи за разработка“, презентира възможностите, които Windows 8 предоставя за унифицирано търсене, споделяне на информация и настройки.

Интерактивната лекция е част от „Академичните дни на Microsoft“, с които компанията се стреми да повиши знанията на студенти и ученици в ИТ сферата.
„Искаме да насърчим младите хора да реализират своите възможности“, каза Рая Юнакова – маркетинг мениджър „Ключови публики“.
Тя сподели още, че наскоро от компанията са стартирали глобална група от програми “Youth spark”, която цели да спомогне за намаляването на младежката безработица. Така ще се помогне на 300 милиона младежи от цял свят да си намерят по-добра професионална реализация.
Юнакова запозна IT ентусиастите с подробна информация за най-голямото технологично състезанието „Imagine cup“, което се провежда на локално и световно ниво.
Тези, които имат желание да пишат софтуер, могат да се възползват и от още една прорама на компанията – Dreamspark. Тя осигурява безплатен достъп до всичко необходимо на разработчика за създаване на програмни продукти.


Подобни публикации