• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

22

юни

ribbon

Студентка от БСУ спечели поетичния конкурс на издателство „Хермес”

Публикувано в: Образование; (28) прочитания
От: pointburgas

Ангела Пранарова, възпитаник на Бургаския свободен университет спечели осмото издание на ежегодния конкурс за млади автори на пловдивското издателство „Хермес”. Завършилата „Журналистика” и „Мултимедийни технологии” поетеса завоюва голямата награда – издаване на първа книга в конкуренцията на още 60 автори в категория „Поезия” на конкурса. Така на бял свят вече се появи първата стихосбирка на Ангела „Кутия за стихове и перли”.

„Кутия за стихове и перли” е проект започнал още преди 10 години, след което стих по стих се стига до сегашният му образ. Различните среда и вдъхновения допринасят за разнообразието от настроения в книгата. Всяко произведение е само за себе си, а стилът й нещото, което ги обединява.
„Сметнах, че е редно не просто да събера, колкото се може повече, а да кажа колкото се може повече. Редно е човек да си дава сметка за тежестта на думите си и от тази гледна точка събрах в книгата онова, в което се чувствах сигурна, а не просто всичко, което имах.”, обяснява Ангела Пранарова.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени