22

юни

ribbon

Студентка от БСУ спечели поетичния конкурс на издателство „Хермес”

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Ангела Пранарова, възпитаник на Бургаския свободен университет спечели осмото издание на ежегодния конкурс за млади автори на пловдивското издателство „Хермес”. Завършилата „Журналистика” и „Мултимедийни технологии” поетеса завоюва голямата награда – издаване на първа книга в конкуренцията на още 60 автори в категория „Поезия” на конкурса. Така на бял свят вече се появи първата стихосбирка на Ангела „Кутия за стихове и перли”.

„Кутия за стихове и перли” е проект започнал още преди 10 години, след което стих по стих се стига до сегашният му образ. Различните среда и вдъхновения допринасят за разнообразието от настроения в книгата. Всяко произведение е само за себе си, а стилът й нещото, което ги обединява.
„Сметнах, че е редно не просто да събера, колкото се може повече, а да кажа колкото се може повече. Редно е човек да си дава сметка за тежестта на думите си и от тази гледна точка събрах в книгата онова, в което се чувствах сигурна, а не просто всичко, което имах.”, обяснява Ангела Пранарова.


Подобни публикации