• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

29

окт

ribbon

Студенти си играят на окупация в БСУ

Публикувано в: Образование; (59) прочитания
От: pointburgas


Трима бъдещи журналисти и трима бъдещи юристи окупираха в ранния следобед днес семинарна зала 222 в Бургаския свободен университет. На северната фасада на сградата те закачиха транспарант с надпис „В България има студенти”. В учебната зала пък бе залепен на дъската надпис „Окупация!”.

И утре ще продължим окупацията, заяви бъдещата журналистка Ива Янкова, която уплътняваше времето в подготвянето на фланелки с надпис „Окупация БСУ” за очакваното от окупаторите подкрепление.
Единственият мъж в групата – Добрин Юнгарев пое върху плещите си и медийното осигуряване на пърформанса, като в реално време тиражираше в Мрежата случващото се.
Днешната окупация приключи в 18 ч., когато изтича „работното време” на университета. Много е вероятно утре да бъде окупирана нова зала, в зависимост от графика за използването на учебните помещения.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени