25

ное

ribbon

Студенти от БСУ казаха „НЕ” на насилието над жени

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Оковани във вериги и с грим, имитиращ рани по лицето, студентите на Бургаския свободен университет (БСУ) казаха „НЕ” на насилието над жени. Младежите проведоха мълчаливо шествие по най-голямата пешеходна улица „Александровска”, като атрактивният им вид предизвика огромен интерес сред минувачите.

“Оковите на мълчанието могат да бъдат скъсани, само ако се говори за този проблем. Надяваме се, че с инициативата „Нека мълчанието говори” ще допринесем за промяната. Това за нас ще бъде големият успех”, споделиха студентите.

Тази година авторите на кампанията са замислили да заснемат видеоклипове с реални истории. На тях жени, жертви на насилие, ще говорят за своята лична драма. Целта на студентите е други потърпевши да се противопоставят на посегателството над личността им.

Скоро в YouTube предстои да излезе първият клип от поредицата.

До 5 декември жители и гости на Бургас могат да видят фотосите от миналогодишната кампания. Те са разположени в арт салона на Културен център „Морско казино”. Главни действащи лица на снимките отново са студентите на БСУ. Единадесет от тях са запечатали следите от психическо, душевно и физическо насилие, а дванадесетата, позитивна снимка илюстрира, че промяната е възможна.

С инициативата от 2010 г. студентската PR агенция спечели трета награда в престижния конкурс „PR приз” 2011. Така те се превърнаха в първата действаща агенция от гр. Бургас която печели подобно отличие.


Подобни публикации