• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

16

юли

ribbon

Приключи международната програма по стратегическо управление в БСУ

Публикувано в: Образование; (6) прочитания
От: pointburgas

Ректорът на Бургаския свободен университет проф. дпн Галя Христозова връчи сертификати на тридесет и тримата успешно завършили интензивната Eразъм програма „Стратегически бизнесрешения в рискова и бързопроменяща се среда”(2013-ERA-IP-2/24.07.2013).

В продължение на петнадесет дни по проекта по Програма „Учене през целия живот“ тридесет и трима студенти от Бургаския свободен университет, Барселонския университет в Испания; Политехническия университет на Бежа, Португалия; Дебреценския университет, Унгария; Университета по икономика и мениджмънт, Прага, Чехия и Тракийския университет, Одрин, Турция придобиха нови знания и формираха компетенции, които ще подобрят гъвкавостта и приспособимостта им като бъдещите млади специалисти и предприемачи към съвременните изисквания на европейските икономики, доразвиха умения като ефективна комуникация, вземане на решения в условия на неопределеност, използване на компютърни системи за обработка на информацията, математически компетенции.
Това е третата по рода си интензивна интердисциплинарна програма, която се организира в БСУ, но първата програма, която обхваща трите области на знанието: стратегически мениджмънт и предприемачество в условия на риск, математически методи в икономиката и управленски информационни системи в бизнеса.
Обучението се проведе от осем преподаватели от шестте партньорски университета и двама представители от бизнеса.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени