• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

26

апр

ribbon

Млади еколози от Руската активно се включиха в Голямото чистене

Публикувано в: Образование; (68) прочитания
От: pointburgas

И ученици от 8 “в” клас на ГЧЕ “Васил Левски” с класен ръководител Даниела Карарусинова се включиха в националната кампания „Да изчистим България за един ден” като почистваха района на Атанасовска коса – Северен плаж.

От тази година училището работи по европейски проект, свързан с опазване на биологичното разнообразие. Според младите еколози един от начините за опазване на флората и фауната е чистотата на природата. Затова с ентусиазъм и воля те почистваха плажа на Бургас с идеята градът ни да бъде още по-чист, красив и достоен носител на приза „най-добрият град за живеене”.
В деня на голямото чистене те отправиха своите послания и призоваха всички да преосмислят приоритетите си, да променят мисленето си. С личен пример и труд  учениците от руската гимназия доказаха, че не само владеят различни езици, а с всичките си действия и дейности се борят активно за опазване на биологичното разнообразие и се грижат за опазване на природата около нас.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени