5

фев

ribbon

Започнаха спортната зала на ПМГ и ГРЕ

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Строителните работи по изграждане на модерния спортен корпус на две бургаски гимназии – Гимназията за романски езици и Природоматематическата гимназия започнаха днес с обезопасяването на бъдещата строителна площадка. До няколко дни трябва да бъдат премахнати опасните дървета от мястото на бъдещия строеж, след което идва редът на изкопните работи.

Изпълнител на обекта е строителната група „Мидия“АД. Според собственика и управителя на компанията Димитър Янакиев, реалистичният срок за завършване на обекта е краят на 2013 година. При осигурено пълно финансиране на обекта, този срок е възможно да бъде съкратен.
В новия корпус ще има басейн, спортна зала за волейбол и баскетбол, зала за борба, спортни танци и други спортове на закрито, с необходимите обслужващи и технически помещения.
Обектът ще е със застроена площ 931 кв.м., разгъната застроена площ – 4 325 кв.м. Новият корпус ще се ползва от 2100 ученици на ПМГ „Акад. Никола Обрешков“ и ГРЕ “Г.С. Раковски”, които делят една сграда. Това ще бъде най-модерният училищен спортен комплекс на територията на община Бургас. Проектът е замислен така, че спортните съоръжения да бъдат използвани не само в часовете по физическо възпитание на учениците от двете гимназии, но и за междуучилищни и други спортни състезания. Финансирането е осигурено от правителството и общинския бюджет на Бургас.


Подобни публикации