2

мар

ribbon

Дечица зарадваха възрастни хора с мартеници и концерт

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

За празника на Баба Марта възрастните хора от Дом „Цвета и Анка Върбанови” в Бургас бяха приятно изненадани от децата от втори „а” клас на СОУ „Йордан Йовков”. Под ръководството на своите учителки Златина Йорданова и Александрина Георгиева, те изработиха сами мартеници за възрастните хора.

В уютната дневна на дома, украсена с разцъфнало дърво и Баба Марта, учениците бяха посрещнати от социалната работничка Татяна Тодорова, която им показа портретите на дарителките. Пред бабите и дядовците те разказаха легендата за възникването на мартеницата, изнесоха им концерт с песни и стихове, посветени на уникалния български обичай. След това децата ги закичиха с мартениците, изработени за тях с много любов.
На свой ред и домуващите възрастни хора направиха жест към децата. Под ръководството на художничката Павлина Зенгинова и те бяха изработили собственоръчно мартеници, с които закичиха децата. Посещението продължи с опознаване, лични разговори и почерпка, и по желание на възрастни хора спонтанно децата продължиха концерта, като запяха песни ,посветени на Националния празник – 3 март.
Трогателната среща завърши с покана да се видим отново и обещанието на децата и учителките следващата среща да е за Великден.


Подобни публикации