• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

2

мар

ribbon

Дечица зарадваха възрастни хора с мартеници и концерт

Публикувано в: Образование; (22) прочитания
От: pointburgas

За празника на Баба Марта възрастните хора от Дом „Цвета и Анка Върбанови” в Бургас бяха приятно изненадани от децата от втори „а” клас на СОУ „Йордан Йовков”. Под ръководството на своите учителки Златина Йорданова и Александрина Георгиева, те изработиха сами мартеници за възрастните хора.

В уютната дневна на дома, украсена с разцъфнало дърво и Баба Марта, учениците бяха посрещнати от социалната работничка Татяна Тодорова, която им показа портретите на дарителките. Пред бабите и дядовците те разказаха легендата за възникването на мартеницата, изнесоха им концерт с песни и стихове, посветени на уникалния български обичай. След това децата ги закичиха с мартениците, изработени за тях с много любов.
На свой ред и домуващите възрастни хора направиха жест към децата. Под ръководството на художничката Павлина Зенгинова и те бяха изработили собственоръчно мартеници, с които закичиха децата. Посещението продължи с опознаване, лични разговори и почерпка, и по желание на възрастни хора спонтанно децата продължиха концерта, като запяха песни ,посветени на Националния празник – 3 март.
Трогателната среща завърши с покана да се видим отново и обещанието на децата и учителките следващата среща да е за Великден.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени