24

юли

ribbon

Гимназист спечели награда от данъчните

Публикувано в: Образование;
От: pointburgas

Седемнадесетгодишният Миладин Дончев от ПМГ „Акад.Н.Обрешков” в Бургас спечели първо място във визуалната категория на конкурса „Данъците, без които не можем”. Бъдещият дванайсетокласник получи награда – айфон, която му бе връчена от директора на ТД на НАП Бургас Румен Шарпов с пожеланието да бъде винаги съвестен данъкоплатец и да поставя обществените интереси над личните.

В присъствието на екипа преподаватели от приходното ведомство, Миладин Дончев оцени инициативата на НАП и МОН като много интересна и полезна. „Посланието, което отправих чрез видеото си е да бъдем отговорни, а част от тази отговорност е свързана с плащането на данъците и осигуровките, които дължим”, каза още младият математик.
Конкурсът „Данъците, без които не можем“ бе част от образователна кампания на НАП „Влез в час с данъците“, която се проведе с подкрепата на Министерство на образованието и науката и програма „Глобални библиотеки“. В рамките на инициативата, през учебната година служители на НАП Бургас проведоха над 140 учебни часа с ученици от бургаски училища на възраст между 14 и 18 години.

bg → en
prize
съществително: prize, reward, award, hire, premium, payment, payoff, requital, hay, meed, garland

Подобни публикации