• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

15

юни

ribbon

Възпитаник на Френската спечели голямата награда за млад поет

Публикувано в: Образование; (353) прочитания
От: pointburgas

Пламен Бонев, ученик в 11 клас в Гимназията за романски езици „Г.С.Раковски” – Бургас спечели голямата награда на конкурса за поезия на френски език, организиран от Френския културен институт у нас

В този конкурс, който се организира всяка година от асоциацията „Прованс-България”, могат да участват ученици, изучаващи френски език, на възраст от 14 до 18 години.

Тази година в престижното състезание взеха участие над 200 ученици. Жури, съставено от представители на асоциацията и Френския културен институт, избра петте най-добри творби след което авторите им се явиха на финалния етап – интервю с журито.
Възпитаникът на ГРЕ „Г.С.Раковски” впечатли всички не само с поемата си, но и с отлично владеене на френския език. Напълно заслужено той грабна така желаната от всички участници награда – 10-дневен престой в Марсилия, Франция.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени