• Апостроф


    Доберманите от жълтите павета

    Тодор Канев

    Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

    Пълният текст

  • uk_rentacar

11

февр.

ribbon

БСУ на първите места в рейтинга по учебен процес и среда

Публикувано в: Образование; (7) прочитания
От: pointburgas

Резултатите от последното издание на Рейтинговата система на висшите училища в Република България (2013 г.) показват, че по 28-те критерия на две от групите критерии – учебен процес и учебна среда (http://rsvu.mon.bg/rsvu3/#OwnRankingPlace:PRYAOQ.. ), Бургаският свободен университет е неизменно на първите места.

Така БСУ е на първо място (съответно от 9 и от 10 висши училища) в направления „Комуникационна и компютърна техника” и „Обществени комуникации и информационни науки”. На второ място е по регулираната специалност „Право” (от 9 висши училища) и в направление „Информатика и компютърни науки” (от 12 висши училища), а на трето в направление „Икономика” (от 26 висши училища).
Випускниците на БСУ се реализират в много по-висока степен от средните показатели за страната. През най-тежката по отношение на заетостта 2013 г. (безработица за страната от 13,1%), пак според данните от Рейтинговата система, завършилите БСУ и останали без работа са в пъти по-малко от тази стойност. По направления: „Обществени комуникации и информационни науки” – едва 3,34%, „Комуникационна и компютърна техника” – 3,81%, “Администрация и управление”- 4,14%, „Информатика и компютърни науки” – 4,72%, „Икономика” – 4,88%.

Сподели: