12

юни

ribbon

„Хобит” 2 се обяви и на български

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

 

Вече е факт първия трейлър на български език за “Хобит: Пущинакът на Смог”, вторият филм от трилогията “Хобит”, под режисурата на носителя на “Оскар” Питър Джаксън. Той се появи ексклузивно в най-големия български сайт за видеосподеляне Vbox7.com

Освен Мартин Фрийман, Иън Маккелън, Кейт Бланшет, Анди Съркис, Хюго Уейвинг, Ричард Армитидж и други актьори, които участваха в “Хобит: Неочаквано пътешествие”, във втория филм се присъединява Еванджелин Лили. Друг актьор, който става част от екипа, е Бенедикт Къмбърбач. Той се превъплъщава в ролята на дракона Смог.

Еванджелин Лили споделя, че за снимките на “Хобит: Пущинакът на Смог” е трябвало да се упражнява да върви, говори, и, разбира се, да се бие като елф. “Освен уроците по стрелба с лък, бой с ками и с триметрови орки, трябваше да усвоя и eзика на елфите, както и неутрален (без никакъв акцент) английски за репликите ми на английски

 

Епичната трилогия, екранизиция по романa “Хобит” на Дж. Р.Р. Толкин с режисьор Питър Джаксън, проследява приключението на главния герой Билбо Бегинс, който е въвлечен в епичен поход за освобождаване на Еребор – изгубеното царство на джуджетата, което отдавна е завладяно от дракона Смoг.

Действието се развива в Средната земя 60 години преди събитията във “Властелинът на пръстените”, а сценаристи отново са Питър Джаксън, Фран Уолш и Филипа Бойънс.

“Хобит: Неочаквано пътешествие”, който излезе по кината през декември 2012 г., премина границата от 1 млрд. щ. долара в глобален мащаб и стана 15-ия член на Клуба на милиардерите.

Вторият филм от екранизацията по романа на Дж. Р.Р. Толкин – ХОБИТ: ПУЩИНАКЪТ НА СМОГ, е с българска и световна премиера 13 декември 2013 г., а последният филм от трилогията – “Хобит: Дотам и обратно” ще излезе по кината на 17 декември 2014 г.


Подобни публикации