8

юни

ribbon

Романси и филми за Дните на руската култура в Бургас

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

С фотоизложбата „Съвременна Русия“ на 11 юни /понеделник/ от 18.00 часа в Дома на културата „Лукойл Нефтохим“ ще стартират превърналите се в традиция Дни на руската култура в Бургас. Веднага след нея е и прожекцията на игралния филм „Адмирал” на режисьора Андрей Кравчук. Акцент в програмата ще бъде атрактивният концерт-спектакъл на Московския ансамбъл „Руска рома“, които гостуват за втори път в морския град, след изключително успешното си представяне миналата година.

Популярният в цял свят ансамбъл ще зарадва бургаските си почитатели с изпълнения на танци и популярни руски и цигански романси на 12 юни от 19.00 часа.
Празниците на руската култура у нас ще продължат на 14 юни от 18.00 часа с прожекция на игралния филм „Въртели“ на режисьора Л. Габриадзе. От 20.00 часа същата вечер зрителите ще могат да видят и игралния филм „Край“ с режисьор Алексей Учител.
Всички прояви, включени в Дни на руската култура, ще се проведат при вход свободен в Дома на културата „Лукойл Нефтохим“. Организатори на инициативата са община Бургас и Почетното консулство на Руската Федерация в Бургас.


Подобни публикации