5

апр

ribbon

„Пътуващо студио за ситопечат“ идва и в Бургас

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

В средата на месеца в Графична база в Морската градина местни артисти и любители ще могат да участват в „Пътуващо студио за ситопечат“. Желаещите да се включат могат да го направят като изпратят биография и портфолио на workshop@transformatori.net със заглавие БУРГАС най-късно до 10-ти април. Включилите се в това предизвикателство ще бъдат обучени в техниката на ситопечата, а на 19 април произведените отпечатъци ще бъдат изложени в Tea House „Чай във фабриката“ на пл. “Тройката” 4.

„Пътуващото студио за ситопечат“ е проект на Йенс Бесер и Валери Гюров от сдружение „Трансформатори“. Tридневният уъркшоп ще даде възможност на бургаските артисти да се запознаят с технологията на ситопечата. Това е метод за пресъздаване на изображения с многостранно приложение. Той може да бъде осъществен с прости средства и без много усилия позволява да бъдат направени оригинали за малки тиражи или художествени отпечатъци върху различни медии.
Идеята за пътуващо ателие за ситопечат е съвместна инициатива на “Гьоте институт” и сдружение „Трансформатори“. Възможността бургазлии да се срещнат с нея ни дава група „Хамалогика“ със съдействието на община Бургас, която осигурява домакинството на Графичната база на СБХ.


Подобни публикации