15

мар

ribbon

Бургас става Ню Орлийнс на 25 март

Публикувано в: Култура;
От: pointburgas

На 25 март бургазлии ще чуят автентичен креолски джаз от Ню Орлийнс. На тази дата от 19.30 часа в Културен дом на нефтохимика ще се развихрят “The Paulin brothers”, в компанията на Димитър Димитров, Вили Стоянов, Мишо Йосифов и Петър Момчев.

Спектакълът представят Блага Димитрова и Американското посолство, със съдействието на община Бургас. Той се нарича “Истински истории от “Марди Гра” и включва още изложба и прожекция на филм.
“Марди Гра” идва от френски и означава “Изобилен вторник”. Това е последният ден преди постите, в който се яде богата, тлъста храна. Повече от век този ден се отбелязва в много страни с пъстър фестивал.
В родното място на джаза – Ню Орлийнс – Марди Гра е величествен празник, който продължава повече от 3 седмици и завършва на Изобилния вторник. За първи път на 25 март бургазлии ще имат възможността да се запознаят с тази традиция. В духа на оригиналния фестивал, дрескодът ще бъде карнавален и актьори ще пресъздадат атмосферата на Марди Гра, преоблечени в типични цветове и костюми.


Подобни публикации