• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

8

юни

ribbon

Бургаски режисьор с отличие от Българската филмова академия

Публикувано в: Култура; (27) прочитания
От: pointburgas

Бургазлия спечели наградата на Филмовата академия на Съюза на българските филмови дейци за най-добър режисьор на анимационен филм. Господин Неделчев-Дидо бе отличен с наградата за професионално майсторство за филма си “Ден като ден”

Дидо е автор на над петдесет анимационни и документални филми, рекламни и музикални видоклипове, на редица телевизионни шоупрограми и рубрики. Негови творби са участвали в кинофестивали в Германия, Индия, Мексико, Франция, Япония, САЩ, Бразилия и др. Той преподава „анимационна режисура” в НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов”.

Филмът, за който Господин Неделчев бе отличен е по сценарий на Мая Неделчева, оператор е Илия Данчев, а музиката е на Борис Карадимчев.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени