3

юни

ribbon

Таксиджии воюват за летище Бургас

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Шофьорите на таксита в Бургас влязоха в битка за апетитната хапка – туристите, които излитат и кацат на бургаското. Шофьори от цялото Южно Черноморие твърдят, че са подложени на рекет и тормоз на аеропорта. „Млади момчета ходят да плашат по паркингите, дали „На посрещане”, „На изпращане”, тупат те по врата: „Айде, махай се от тук, няма да вземаш!”, разказа пред bTV Румен Стоянов, шофьор в курорта „Свети Влас”.

Таксиметрови шофьори от Бургас входираха днес жалба в ОД на МВР Бургас за това, че неизвестни към момента двама мъже са ги заплашвали със саморазправа, ако спират на летище Бургас, съобщиха от полицията. Таксиметровите шофьори се опитвали да работят на летището, където обаче договор за превоз на пътници има само една фирма. Щом спрели на паркинга, двама непознати ги заплашили, че ще счупят стъклата им и ще им нарежат гумите. Шофьорите подали жалба за тормоза в полицията.
„Преди около две години имаше сходна жалба, която визираше отново процес, свързан с рекетиране и изнудване на таксиметрови водачи. Досъдебните производства приключиха с мнение за съд,” обясни говорителят на Областната дирекция на полицията в Бургас Цветелина Рандева.
„Обстановката на летището е взривоопасна, може да се стигне до такива инциденти, да ни посрамят пред цяла Европа, ако не и пред целия свят,” смята Тодор Тодоров от Таксиметровия консорциум в Поморие.
От фирмата, която има договор с летището за таксиметрова дейност, са категорични, че шофьорите, които се жалват, карат нелегални таксита. „Те идват от други общини да работят на територията на летището. Само че те нямат това право. Този конкурс, който аз съм спечелил горе на летището, аз плащам за него,” оплаква се пред BTV Недялко Кирезиев, който е собственик на таксиметрова компания. Негов съдружник преди да заеме депутатско място през 2009 г. е бил областният шеф на ГЕРБ Димитър Бойчев.
Тодор Тодоров от Таксиметровия консорциум в Поморие твърди, че не е нелегален. „Това е международно летище. Ние си сключваме договори с туроператорите и за това идваме,” категоричен е той. Шофьорите плашат с блокада на пътя за Слънчев бряг. Освен полицията, в спора се очаква да се намеси и ДАИ.


Подобни публикации