• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

27

Дек.

ribbon

Още една такса на апартамент

Публикувано в: България; (18) прочитания
От: pointburgas

Държавата смята да въведе минимална такса на апартамент. Най-вероятно тя ще бъде един процент от минималната работна заплата, която в момента е 240 лева. Новият налог е извън парите, които се събират за текущи разходи като чистачка, осветление, асансьор и пр., а ще бъде предназначена за поддържане на сградата.

Въвеждането на новата такса ще стане чрез промяна на действащия в момента закон за етажната собственост. Идеята е на строителното министерство, според което тази стъпка щяла да гарантира наличието на поне минимални средства за поддържане на общите части на сградата.

Засега не е ясно дали всички собственици, включително безработнии пенсионери, ще трябва да заплащат новата такса.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени