• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

27

дек

ribbon

От 3 януари регистрираме газови патлаци и въздушни пушки

Глобите са солени, предвиждат се и имуществени санкции

Публикувано в: България; (2 141) прочитания
От: pointburgas

МВР напомня на притежателите на газово и пневматично оръжие, че от 3.01.2011 г. започва регистрирането му.  Регистрацията е безплатна. Необходимите документи са: копие на лична карта, документ за придобиване/ако има такъв/ и самото оръжие. При регистрацията на притежателите се издава удостоверение за притежаваното оръжие.
По закон новозакупените оръжия от този тип трябва да се регистрират в двуседмичен срок. Само за закупените пред 11 септември т.г. има гратисен период от една година, който изтича на 11.09.2011 г.

Тези, които не спазят законовото изискване подлежат на санкция от 500 лв. по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехнически изделия.
Ако не съобщите в полицията, че имате газов пистолет или мощна въздушна пушка, глобата е 500 лева и/или 1500 лева имуществена санкция.
Същите са наказанията и за хора, които са купили подобни “неогнестрелни” оръжия в страни от Евросъюза и не са уведомили нашето МВР в срок от 4 месеца. При повторно подобно нарушение глобата скача двойно – 1000 лв. и/или имуществена санкция от 3000 лв.
В закона са записани и глоби за онзи, който в 7-дневен срок не уведоми писмено шефа на РПУ-то, ако продаде, дари или замени газово или въздушно пушкало. Наказва се с 500 лв. и/или имуществена санкция от 1500 лв.
1 000 лева е глобата за този, който допусне малолетен и непълнолетен на стрелбище без писмено съгласие на родителите му.
500 лв. и/или имуществена санкция се налага на всеки, който допусне непълнолетен да придобие или носи газов пищов или мощна въздушна пушка.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени