19

яну

ribbon

Делегат от Бургас опита да убие Ахмед Доган

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Лидерът на ДПС Ахмед Доган беше нападнат по време на словото си в залата на Осмата конференция на ДПС. Мъж с пистолет излезе на трибуната и насочи оръжието към него, докато Доган говореше за постмоденизма. Пистолетът най-вероятно е засякъл, защото не се чу изстрел. Доган замахна и се опита да избие пистолета. После падна на земята. Едва тогава върху нападателя се нахвърлиха охраната и делегати на конференцията, които дълго време го ритаха. Доган веднага бе изведен от залата. Нападателят е 25-годишен с инициали О.Е. от Бургас, съобщи по-късно полицията.

Зам.председателят на ДПС Лютфи Местан успокои делегатите, че Доган не е пострадал. По-късно стана ясно, че Доган е прегледан от лекар, но сериозни травми не са установени. Обявена бе почивка до 15 часа.

Пистолетът на нападателя остана на подиума, където падна при боричкането, до пристигането на компетентните органи. Според непотвърдена информация пистолетът е газов.

Нападателят също е изведен от залата. Към момента не е ясно кой е той, какви са мотивите му и как изобщо е успял да внесе оръжие през строгата охрана на конференцията. Всички влизащи бяха проверявани щателно. Нападателят е млад, облечен е с кожено яке и имаше карта – не е ясно дали на гост или на делегат.


Подобни публикации