8

дек

ribbon

Несебърски танцьори с бронз от Милано

Публикувано в: България;
От: pointburgas

С голям международен успех се поздравиха младите състезатели на Клуб по спортни танци „Несебър” Иван Петров и Надя Янева, възпитаници на треньора Явор Вълчев. Те завоюваха бронзов медал в големия международен турнир от най-висок ранг в Милано.

Представители от над 50 националности застанаха заедно на танцовия подиум в италианската и европейска столица на модата. Паралелно с провеждания турнир се състоя и световно първенство за професионалисти. Двойки от цял свят бяха оценявани от многобройно професионално жури, съставено от световни, европейски и национални шампиони.
Клуб по спортни танци „Несебър” бе представен от Иван Петров и Надя Янева. В тяхната състезателна категория – юноши старша възраст стандартни танци, децата успяха да се изкачат на почетната стълбичка. Спечелвайки бронзовите медали, Иван и Надя оставиха приятно изненадано международното жури от факта, че такава млада българска танцова двойка успява да се пребори с вече наложили се световни танцови федерации.
Непосредствено след приключването на надпреварата, несебърските деца заедно с техния треньор, отпътуваха за древен Рим, където в продължение на три дни преминаха курсове на обучение. Инструктор на всички уроци бе италиански треньор, от клуба – абсолютен световен шампион за 2012 година – Даниеле Ди Дженаро.
Всички двойки на шампионския танцов клуб продължават своята подготовка за предстоящия и последен турнир за годината от веригата за „Купа България” в Бургас.


Подобни публикации