• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

7

фев

ribbon

Несебърлии срещу концесията на порта

Публикувано в: България; (0) прочитания
От: pointburgas

Правителството да преразгледа решението си за отдаването на пристанището на Несебър на концесия на фирма „Видмар” поискаха днес жителите на морския град. Над 200 души блокираха за кратко улицата пред портите на Стария град, за да изразят своето безпокойство от концесионния договор. Според него освен развитие на пристанищна дейност, ще бъдат построени ресторант, магазини и хотел, съобщи БНР.

Бетонирането на района около порта, в близост до амфитеатъра ще застраши членството на Несебър в световната организация ЮНЕСКО, категорични са жителите на Стария град. От Сдружение” Месамбрия Понтика” заплашиха с протест пред централата на световната организация в Париж.
Протестът беше подкрепен и от местното рибарско дружество „Мена”. От там са убедени, че новият концесионер ще изхвърли риболовните им кораби , защото ще пречат на луксозните яхти.
Жителите на Несебър питат още защо, че държавата не е предпочела общината като концесионер, а вкарва външна фирма, близка до банкера Цветан Василев. В края на миналата година правителството даде пристанището на Несебър на концесия за 35 години срещу годишно концесионно плащане от 23 хил. евро.
Пристанището в Несебър в момента е единственото пасажерско по Южното Черноморие, което може да приема круизни лайнери. През миналото лято тук са посрещнати 15 пасажерски кораба повече от Варна.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени