7

дек

ribbon

Мобилна платформа превръща извървените крачки в дарения за деца

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Специално мобилно приложение – Walk2Help, позволява на българите, които имат желание да даряват за социални каузи, но нямат финансовата възможност, да проявяват благотворителност, вървейки пеша. За целта само трябва да свалят приложението, докато са в движение и то започва веднага да брои крачките им и да ги трансформира в километри.

Измерването става посредством GPS и не изискват специална връзка с интернет, уточняват от “Виваком”, която пуска Walk2Help безплатно за абонатите си. Приложението може да бъде инсталирано през платформата на VIVACOM за Android приложения VIVA Apps.
Извървените до 24 декември крачки от всички включили се в инициативата ще бъдат обърнати в образователни играчки в полза на детския център “Св. Мина”, който подпомага физическото и емоционалното развитие на малки пациенти с аутизъм, синдром на Даун, детска церебрална парализа и други увреждания на централната и периферната нервна система. Операторът е поставил за цел да събере 5000 км извървени пеша.
Това е втората подобна инициатива на “Виваком”. При първата кампания на компанията за 17 дни доброволци са извървели 7500 км пеша, Ñ‚.е. средно по 441 км на ден, в полза на пет училища, които получиха една година безплатен интернет.


Подобни публикации