19

ное

ribbon

Лекарите готови да купят еднопосочен билет на Дянков за Америка

Не гласувайте за политическите травестити, призова пироговец

Публикувано в: България; (17) прочитания
От: pointburgas

Доктор от “Пирогов” призова колегите си да се изправят срещу “душевните педерасти и политически травестити, които обикалят от партия на партия само и само да са на власт“, и да не гласуват за тях. Това стана на лекарския протест в столицата, в който се включиха медици от страната.

Протестиращите пуснаха гълъби – символ на всекидневно напускащите държавата техни колеги. Специално за събралите се на площада лекари прозвуча песента на Камен Воденичаров “Не съм избягал“, а финансовият министър Симеон Дянков бе поздравен с хита на Eruption “One Way Ticket“. “Ако няма пари за еднопосочен билет, ще му го купим ние“, обявиха лекарите, цитирани от Mediapool.
В небето полетяха и бели и сини балони с надпис “Терминал 2”. “Не искаме насила да ни правят емигранти”, обявиха протестиращите.
”Нация, в която няма здравеопазване, образование, култура – това не е нация, това е обречен народ”, обърна се към колегите си председателят на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Цветан Райчинов. Той отново заяви, че лекарите не искат повече пари, а справедливото им разпределяне. “Тези 3 милиарда и 5 милиона лева за догодина трябва да бъдат разпределени прозрачно, публично и рационално в полза на хората”, посочи той.
Д-р Евгени Душков от КТ “Подкрепа“ заяви, че не може от лекарите да се иска да работят на 100%, а да им се плаща на 60%, както преди време призова да се работи шефката на на здравната каса Нели Нешева. Душков призова първо в Народното събрание да преминат към такъв режим на работа и после това да се иска от лекарите. Според Душков от лекарските протести има смисъл, тъй като след започването им са започнали да се превеждат пари и са били увеличени направленията. “Ако трябва, ще се съберем пак, без борба не става“, каза той.