18

фев

ribbon

Дянков си отиде, Бойко е наред

Протестите срещу монополите се насочиха срещу управниците

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Няколко хиляди столичани се събраха на пореден протестен ден в столицата. Вместо за високите сметки за ток, надошлите граждани започнаха да издигат антиправителствени лозунги. “Дянков си отиде, Бойко е наред”, скандираха събралите се. “Мафия”, “Оставка” викаха протестиращите, съобщи Медияпул.

Гражданите блокираха отново кръстовището на Орловия мост и спряха движението на колите и градския транспорт за известно време.Протестиращите оформиха шествие и спонтанно тръгнаха по “Цар Освободител” към сградата на Народното събрание с намерение след това да се насочат към ул. “Раковски”, за да завършат протеста си пред сградата на ЧЕЗ.
Пред Народното събрание бяха пресрещнати от немногобройни служители на специализираните полицейски сили, които препречиха пътя на протестиращите към “Раковски”.
Мнозинството започна да се трупа пред сградата на парламента от страната срещу Софийския университет. Хората скандираха “Мафия”, “Оставка”. Оказа се, че полицията не е била подготвена за “обсадата” на парламента, защото около него нямаше железни ограждения. До сблъсъци се стигна, когато полицията започна да изтласква насъбралите се, но без да пуска в началото в ход палки. Младежи започнаха да замерят с пластмасови бутилки сградата на парламента.
По същото време близо 3000 варненци отново излязоха на поредния протест срещу високите сметки за ток, но и тук гневът на хората се изля в антиправителствени възгласи.
Протестиращите излязоха на протеста с призиви: “Мафия” и “Оставка”. Издигнати бяха плакати: “Сбогом, Дянков”, “Борисов, отивай си”, “ГЕРБ – това е твоят край”, “Идва новият ден”. Маршрутът на протестиращите днес е променен, тъй като повечето са изморени от неделния митинг. Днес те протестират от бул. “Княз Борис” до “Пикадили парк” и обратно до общината.
Ð’ същото време в Стара Загора на протест излязоха и около две хиляди граждани. И те издигаха плакати, сред които “Сбогом Дянков! Сбогом ГЕРБ”. Протестиращите се събраха около сградата на EVN в града.


Подобни публикации