• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

18

фев

ribbon

Деца събират пари за гвардейски караул на паметника на Апостола

Публикувано в: България; (9) прочитания
От: pointburgas

Ученици от варненското ОУ „Св. Патриарх Евтимий” отправят призив към всички свои връстници в страната за събиране на средства за постоянна гвардейска охрана и вечен огън пред паметника на Апостола на свободата Васил Левски в София.

Децата от Ученическия съвет и Детския парламент към училището предлагат за целта Министерството на отбраната да открие набирателна сметка.

Ученическият съвет и Детският парламент веднага ще направят първоначална вноска от 400 лева, която няма да е единствена.
“Нека докажем, че сме достойни последователи на Дякона и по подобие на нашите баби и дядовци, които събраха пари за възстановяването на кораба „Радецки”, да покажем, че сме истински българи!”,посочват учениците в своето обръщение.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени