14

юли

ribbon

Б.Б. е уволнен 330 269 пъти

Властта пробвала да хакне uvolnenie.org

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Интернет сайтът uvolnenie.org, който тръгна на 12 юли с призив за “уволнение на Бойко Борисов”, продължавайки акцията с билбордовете “Ще уволня Бойко Борисов”, публикува в четвъртък обръщение към читателите.

“След нашата гражданска провокация към обществото, ни нарязаха билбордовете и опитаха да ни хакнат сайта”, съобщават неговите неизвестни засега създатели. Те потвърждават, че в 13 часа в неделя – 17-ти юли, “ще разкрием лицата, които стоят зад призива”.

Ð’ обръщението се казва, че верни на премиера Борисов “чичковци и лелки от държавната администрация се държаха безобразно спрямо фирмата, която ни осигури 4 билборда – заплахи, викове и тем подобни чиновнически изстъпления.” Билбордовете, които се появиха изненадващо на 11 юли, бяха свалени по-късно същия ден.

“Установихме с лекота, че цецовите пипала се логват на всеки 30 мин. в част от нашите електронни пощи, но това не е новина нито за вас, нито за нас…  Страхът на властта от граждански инициативи се трансформира в пряк натиск чрез претенции за авторски права върху снимка, която свободно циркулира в интернет пространството, сваляне на банер от авторитетна медия и порой от поръчкови изказвания само в негативен план срещу инициативата за уволнение на Бойко Борисов”, пишат още инициаторите на акцията, задавайки реторичния въпрос: “Нали уж живеем в демократична държава и трябва да се чуят всички гледни точки?”

“Можем да кажем само: Благодарим ви, г-н Борисов! Вие доказахте, че има нужда от такава инициатива! Но все пак всичко това ни забавлява. Забавлението ни е още по-голямо защото ние сме сигурни, че Бойко Борисов и Цветан Цветанов знаят кой стои зад инициативата, но не си признават, защото така ще докажат, че полицейщината следи, дебне и слухти всеки, не само политическите опоненти на властта, но и свободните български граждани като нас.”

До 14 юли вечерта Бойко Борисов е бил “уволнен” 330 269 пъти, показва броячът на сайта.


Подобни публикации