8

мар

ribbon

58 лайнера идват през лятото в Бургас и Несебър

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Общо 58 круизни кораба с почти 30 000 пасажери се очаква да посетят пристанищата в Бургас и Несебър през летния сезон. „Пристанище Бургас” ЕАД получи официално писмо-покана от основните участници в Меморандума за създаване на дестинацията „Круизи Черно Море” /“CRUISE BLACK SEA” ASSOCIATION – CBSA/, съобщиха от порта.

След финала на преговорите с големите американски круизни компании, е стигнато до решение, че най-доброто място за регистрация на Асоциация е в България – конкретно в Бургас. Най-големият черноморски круизен порт Одеса, най-голямата световна круизна компания Роял карибиен и водещата корабна агенция Инфлот Уърлд Уайд гласуват доверие на Бургас с цел дългосрочно изпълнение на поставените високи цели. За организационно-функционалното структуриране и дейност на бъдещата Асоциация се предлага да бъде използван утвърдения модел на сдружението на пристанищата и компаниите от карибския басейн – FCCA ( Florida Caribbean Cruise Association).
За изключителната ефективност от дейността на държавния порт в направлението „Привличане на круизния бизнес в Бургас и Несебър” са съгласувани, рекордните за цялата му история, 58 корабни посещения през сезон 2013 година със заявени 27 700 пасажери.


Подобни публикации