26

окт

ribbon

Бургаски театрали играха в подкрепа на българската гора

“Гласове” по Хайтов подкрепи в столицата бъдещия закон за горите

Публикувано в: КултураБургас;
От: pointburgas

В столичния Малък градски театър „Зад канала” в навечерието на Димитровден представиха своя моноспектакъл “Гласове” актьорът Стоян Памуков и режисьорът Симеон Димитров. Представлението бе под патронажа на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов.
Спектакълът се игра на столичната сцена по повод внасянето в Народното събрание на новия закон за горите. Именно заради това преди началото на представлението зам.-министърът на земеделието и храните доц. Георги Костов подчерта важната роля, която в този решителен  момент има обединяването ни около националноотговорна кауза – като тази, завещана ни от класика на българското слово и защитник на българската гора академик Николай Хайтов.

Прозвуча Хайтов с едно от последните си интервюта – вече физически подвластен на болестта, но непоколебим в отстояването на българския дух и целостта на родната природа, съпроводен от звучните и колоритни монолози на своите герои.

Спектакълът, който има вече много почитатели сред лесовъдската колегия из цялата страна, е преди всичко заслуга на Бургаската регионална дирекция по горите и  специално на нейния директора – инж. Румен Желев.

Мнозина от развълнуваните зрители в залата изказаха идеята, че пътят на моноспектакъла на софийска сцена трябва да продължи, като към него бъдат специално приобщени хората, от които най-много зависи бъдещето на българската гора.


Подобни публикации