30

авг

ribbon

42 аквариума ще има в бургаския Океанариум

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

“Желанието ни е този комплекс да стане емблема на Бургас. Имаме опит – в момента приключваме с изпълнението на подобен проект в далечния изток на Русия, във Владивосток”, заяви Павел Сатонкин – изпълнителен директор на “Уотър Атракшънс Къмпани Плюс” АД на днешното обществено обсъждане на проекта за океаннариум в Бургас.

Инвеститорът предлага строителството да премине в четири етапа – най-напред да се изгради аквапарк, после делфинариум, океанариум и опознавателен Център, а накрая хотелска част.
Гледани от въздуха, делфинариумът и океанариумът ще приличат по форма на рибата скат.
Аквапаркът е замислен като три преливащи една в друга зони – първата ще е откъм морето, по-шумна и весела; втора откъм Атанасовско езеро – пригодена само за деца; третата ще е релакс зона за възрастни. Към аквапарка е планирано да има закрита част за целогодишно ползване. Наоколо ще бъдат разположени спортни игрища, плувен басейн, хранителна и търговска зона.
Делфинариумът е замислен със 700 седящи места. Той ще представлява свързани в мрежа басейни, където да се отглеждат делфини и морски котки. Системата ще е затворена и няма да се изхвърля вода в Черно море – всичко ще се пречиства в рамките на комплекса, заяви Павел Сатонкин.
Океанариумът ще съдържа 42 аквариума. И там пространството е замислено в отделни зони: Български реки и езера, Морета и океани, Тропически риби, Черно море и Тропическа дъждовна гора.


Подобни публикации