• Апостроф


  Доберманите от жълтите павета

  Тодор Канев

  Отбелязахме четвърт век от началото на демократичните промени у нас. Според прокламираното през това време, ние вече сме заживели в едно демократично и свободно общество, в което има правото да изразяваме нашето лично мнение, както и че имаме пълната свобода на словото. Под път и над път това го говорят журналисти, политолози, социолози, десни политици и даже президентът на Републиката Плевнелиев, който с хъс ни убеждава, че е много по-добре да сме бедни, да има всевъзможни икономически трудности, да нямаме газ и отопление, но да сме свободни и в НАТО и ЕС. Разбира се, бидейки милионер президентът може да си позволи това, нали сит на гладен не вярва…

  Пълният текст

 • uk_rentacar

1

февр.

ribbon

Публикувано в: Бургас; (15) прочитания
От: pointburgas

Бурният вятър със скорост над 60 км/ч. създава инциденти навсякъде в Бургаска област. Дърветата около жилищните блокове в града са голяма заплаха, защото могат да наранят човек. Друга потенциална опасност идва от лошо закрепени покривни конструкции, неустойчиви улуци, керемиди и пр.

Частично бедствено положение обяви кметът на Бургас Димитър Николов. То се отнася за най-засегнатите от проливните дъждове квартали „Лозово“ и „Долно Езерово“.
За по-малко от денонощие в Бургас се изляха 70,5 литра на квадратен метър дъжд. В Долно Езерово са наводнени 70 къщи. Седем души са евакуирани от вилна зона „Черниците“, шестима – от Долно Езерово. Затворени са пътищата Меден рудник-Твърдица, Банево-Бургас и Долно Езерово-ЛУКОЙЛ.
Силният вятър създава проблеми с елзахранването в Бургас. След спирането на дъжда в момента дежурните на Община Бургас получават сигнали за паднали клони върху електро-преносната мрежа. К-с „Славейков“ е без ток заради паднал електрически метален стълб в района на блоковете 58 и 59. Без електричество са още част от комплексите „Зорница“ и „Възраждане“. Паднала е топола на ул. „Мария Луиза“, един автомобил е пострадал. Сигнали за паднали клони са получени за района на гарата, ул. Дебелт“ и „Сливница“, „Ботева“, „Меден рудник“. Няма пострадали хора. Съборени са огради на строителни обекти. Вятърът е на пориви със скорост над 20 м. в секунда. Община Бургас призовава гражданите да са особено внимателни, заради опасност от падащи предмети и клони.

Сподели:

Подобни публикации
  няма намерени