2

дек

ribbon

21 села в Бургаско ще избират и код пред телефонния номер

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

По нов начин жителите на двадесет и едно села от Бургаска област ще трябва да избират градските телефони. Пред желания номер ще трябва да добавят 0 плюс кода на населеното си място. Това обяви операторът VIVACOM и мотивира промяната с решение на комисията за регулиране на съобщенията.
Мярката в момента засяга две села от Карнобатска община, три от Айтоска, шест от Средецка, четири от Сунгурларска и шест от община Малко Търново, но ще продължи поетапното й прилагане.

Това означава, че ако досега потребителите са провеждали разговорите със своите съграждани само с набирането на съответния телефонен номер – например „2345″ – сега те ще трябва да добавят 0 + код на населеното място + „2345″ – както правят, когато желаят да проведат междуградски разговор, пояснява VIVACOM.
От оператора гарантират, че промяната по никакъв начин няма да повлияе на цените на разговорите и ако абонатът набира телефон в рамките на същото населено място, цената е колкото на градски разговор.
В сила остават и всички останали преференции за градски разговори и разговори през фиксираната мрежа на VIVACOM, които телекомът предлага. Непроменен остава и начина на избиране на телефони за спешни повиквания -112, 150, 160 и 166.
За повечето селища новият начин ще се въведе в периода 9-17 декември, а за селата Пещерско, Есен и Подвис – от 1 януари


Подобни публикации