12

мар

ribbon

Три шампионски титли за КСТ “Бургас 1975“

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Елитният  клуб по спортни танци „Бургас 1975“ предизвика пореден фурор, спечелвайки 3 шампионски титли, две сребърни купи и една бронзова купа на Държавното първенство по спортни танци в София преди броени дни. Шампионската титла в групата на Младежи – Латиноамерикански танци, бе взета от Лоренцо Сика и Ванеса Манева. Те ще представят България на Европейското първенство, което ще се проведе в Украйна, и на Световното първенство в Китай.

Вицешампиони в същата група отново са представители от КСТ „Бургас 1975”, а именно Братан Братанов и Габриела Бургазлиева, които също ще участват в Световното първенство в Китай.
Бронзови медалисти станаха двойката Димитър Димитров и Десислава Тепавичарова, които получиха правото да участват на Европейското в Украйна. Те са двойка, представители от клубовете „Дъга” – София и „Бургас 1975”.
Ð’ групата на Аматьори на многобой от 10 танца, шампионската титла бе връчена на Станимир Стоянов и Полина Кимова. Те от своя страна ще се подготвят за участие в Световното първенство на 10 танца в Австрия. Вицешампионската титла отново беше за представителите на КСТ „Бургас’75” – Якопо Казото и Мария Делитонева.
КСТ„Бургас 1975“ за пореден път доказа, че е фактор в световния танцов елит и заслужено тази година ще бъде домакин на Световната купа по стандартни танци.
Международното състезание се организира от Световната федерация по спортни танци, под егидата на община Бургас, и ще се проведе в периода от 31 август до 1 септември 2013 година.


Подобни публикации