27

сеп

ribbon

Студенти ще дискутират в Бургас проблемите си с министър Клисарова

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Постоянните комисии на Националното представителство на студентските съвети ще заседават от 28 до 30 септември в Бургас, домакин е университет „Проф. д-р Асен Златаров“. В работната група се очаква да се включат представители на Студентските съвети на медицинските университети и факултети от цялата страна, както и министърът на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова.

На срещата медиците отново ще обсъдят промените в Наредба № 34 за придобиване на специалност в системата на здравеопазването, касаещи реда и условията за специализация в сферата на здравеопазването на Република България.
В началото на тази година в София беше проведена работна среща на представителите на студентските съвети с тогавашния министър на здравеопазването г-жа Атанасова. Сред исканията на бъдещите лекари бяха увеличаване на броя на местата за специализанти и заплащане по минимум четири заплати по време на специализация, промяна в Закона за лечебните заведения, според която специализантите да присъстват като работещи в болниците, което в момента не е така.
В последните дни по темата със здравеопазването критика към Министерството на здравеопазване отправиха и представителите на Асоциацията на студентите по медицина в България, които неодобряват премахването на изпита за придобиване на специалност в системата на здравеопазването.


Подобни публикации