19

ное

ribbon

Ректорът на БСУ се сбогува с лошото

Академичното ръководство се присъедини към инициативата на PR-академията

Публикувано в: ОбразованиеБургас;
От: pointburgas

“Битката между доброто и злото е самият живот. Нека се опитаме в границите на възможното да изхвърлим всичко, което е лошо. Аз изхвърлям болката, мъката, насилието, отмъщението и безразличието.”, заяви проф. д-р Васил Янков, ректор на Бургаския свободен университет и постави в специалната урна своето послание. Така той откри в университета новата кампания на PR-академията, посветена на Никулден.

Тя е под наслов „Изхвърли лошото, живей с доброто!“. Идеята на “академиците” е в навечерието на 6 декември – празник на Бургас, всеки да може да се освободи от всичко онова около него, което го потиска най-много, написвайки го на листче, като навръх самия ден на св. Николай Чудотворец посланията ще бъдат хвърлени ритуално в морето от Мостика.
“Изхвърлям не само от университета и града, но искам да го направя и от цяла България, неграмотността. Защото е висша компетентност, която всеки един интелигентен човек трябва да притежава.”, подчерта проф. дпн Галя Христозова, зам.-ректор. Нейният колега доц. д-Ñ€ Милен Балтов отбеляза, че “…в живота тъмната и светлата му страни са винаги в един баланс. Вероятно не можем да развалим този баланс, но трябва всеки един ден, всеки един миг да се сстремим да направим поне една малка крачка към светлата страна.”
Специалната урна е поставена в атриума на БСУ и до Никулден всички студенти и преподаватели ще могат да поставят внея своите послания. Подобни кутии има в община Бургас и в осем училища. Към инициативата могат да се присъединят хора от цяла България, а и от чужбина, като напишат своето желание на “стената” на специално създадената Facebook страница, озаглавена „Изхвърли лошото, живей с доброто!”


Подобни публикации