8

окт

ribbon

Начални учители тренираха работа с Microsoft Mischief

Публикувано в: ОбразованиеБургас;
От: pointburgas

Деветдесет начални учители от Бургаска област се включиха в регионалния тренинг по използване на Microsoft Mischief . Негов организатор бе сдружение “Образование и технологии”, а домакин – Основно училище “Антон Страшимиров”.
Програмата на тренинга включваше обучение за работа с програмата Microsoft Mischief и методически насоки за прилагане на технологията в педагогическата практика. Тренингът бе третият регионален такъв след Видин и Русе, още през юни Бургас бе домакин на национален семинар с 30 начални педагози от цялата страна.

“Софтуерът Microsoft Mischief е приложение към Microsoft Power Point и дава възможност за работа на един компютър с няколко мишки. В общи линии това е много проста технология, но много ефективна. Децата обичат компютърната техника и като им дадеш една мишка в ръката в час по български им става интересно.”, поясни доц. Румяна Папанчева, председател на сдружение “Образование и технологии”. Преподавателят от бургаския университет “Проф. д-р Асен Златаров”, заедно с колежката си д-р Красимира Димитрова, от няколко години активно работят в областта на интегрирането на IT технологиите в образователния процес в началния курс.

Според доц. Папанчева работата Microsoft Mischief не е сложна за усвояване от учителите. Особено ако те могат да правят мултимедиен урок с Power Point.

“Разбира се, добре да има повече обучения, да има текуща квалификация, но това струва пари.”, подчерта доц. Папанчева.


Подобни публикации