1

дек

ribbon

Министерство стана съучастник в просташки антиСПИН клип

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

По повод Световния ден за борба със СПИН – 1 декември няколко телевизии пуснаха просташки видеоклип като част от Националната информационна АНТИСПИН кампания под мотото “Презерватирай се” .
Във видеото анимиран ХИВ-вирус казва: “Знаете ли откъде ви влизам? През парадния вход и през задния двор, пробвам и през свирката”. Ð’ същото време той прониква в интимните части на мъж и жена, които са показани по бельо. http://dnes.dir.bg/video.php?id=7536914

Дир.бг съобщава, че кампанията “Презерватирай се” е организирана от сдружение “Ларго”, но в нея участва и Министерството на здравеопазването. От пресцентъра на ведомството заявили пред Дир.бг., че не са поръчвали видеото и то не е било качвано на интернет страницата им. Но клипът е качен на сайта http://www.aidsprogram.bg на програмата към МЗ за превенция и контрол на ХИВ/СПИН, в който се вижда и логото на ведомството. Там официално е промотирана кампанията.
Официалното становище на МЗ е, цитирано от днес.бг, е, че клипчето цели да “популяризира безрисковото сексуално поведение, употребата на презервативи, както и толерантното отношение към хората, живеещи с ХИВ/СПИН”.


Подобни публикации