24

окт

ribbon

Купуват скафандри на бургаските онколози

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

“Комплексен онкологичен център-Бургас” ЕООД спечели проект “Безопасен труд”. Общата му стойност е близо 200 000 лв., от които 158 000 лева безвъзмездна помощ. Срокът за изпълнение на проекта започна да тече в началото на месеца и приключва точно след година.

“Сумата никак не е малка, това са полезни допълнителни средства за КОЦ. Поздравявам д-Ñ€ Радостин Дичев и целия екип за желанието да се модернизират и да привличат за целта външно финансиране”, заяви днес зам.-кметът д-Ñ€ Лорис Мануелян по време на пресконференция за представяне на проекта.
Голяма част от спечелените средства ще бъдат използвани за намаляване на професионалните заболявания чрез закупуване на лични и колективни предпазни средства, както и специално работно облекло с по-висока степен на защитеност и експлоатационни качества за предпазване от йонизиращи лъчения. Работещите в КОЦ ще се сдобият, например, с предпазно облекло тип “скафандър” за работа с цитостатици в Отделението по медицинска онкология.
Новият линеен ускорител на Бургас ще обслужи първите си пациенти през януари догодина. Той е закупен със средства, спечелени от Община Бургас по Оперативна програма “Регионално развитие” 2007 – 2013. Бункерът за скъпата медицинска машина е завършен, всички инсталации и лъчите са пуснати и в момента тече калиброване на системите.
Междувременно Община Бургас изгражда нова онко поликлиника с хоспис в непосредствена близост до КОЦ, като грубият строеж на четириетажната сграда вече е завършен.


Подобни публикации