3

дек

ribbon

Костите в Морската не били от войник, а от агне и крава

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Откритите кости в Морската градина на Бургас, в района на Стената на приказките, където в момента се извършва реконструкция, са на убит войник, който най-вероятно се е опитвал да избяга, съобщи Цоня Дражева, директор на Регионален исторически музей – Бургас.

Ð’ този район се е намирал през 50-те години щабът и казармите на 24-ти Черноморски пехотен полк. Заедно с откритите кости е имало монети, катарама от колана и бойно снаряжение. „Всичко показва, че събитието се е случило в периода, когато има доста тежки моменти, свързани с опити, може би, на войник да избяга с оръжие и снаряжение. Той е бил убит при престрелка”, каза още Дражева пред радио “Фокус”.
По-късно криминалисти обявиха, че костите са  от крава и агне, а не човешки останки Това съобщиха от Областната дирекция на МВР – Бургас.
Във връзка с откритите още оръжие и муниции е установено, че пистолетът е боен, но силно корозирал до степен на неизползваемост, същото важи и за боеприпасите, които са с надпис “БФ 1936 год.”. Граната е отбранителна и все още годна, поради което е предадена на служба ДОТИ за унищожаване.


Подобни публикации