14

май

ribbon

И тази година безплатни чадъри на Централния плаж

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

И тази година община Бургас ще стопанисва централния плаж в града. В момента се извършва подготовката на плажната ивица за сезона, съобщиха от общинското предприятие „Спортни имоти”. Към момента е направено първото обезпаразитяване и дезинфекция на ивицата. През тази седмица ще бъде направено основно почистване и заравняване на пясъка.

„Следващата седмица започваме да оборудваме плажа. Ð’ момента пускаме процедура на фирма, която ще осъществява водно-спасителната и медицинската дейност за централния плаж. Надяваме се до 25-то число на този месец да бъдем напълно готови за началото на сезона и още една дезинфекция”, каза Живко Иванов пред “Фокус”.
Водят се и преговори с частна фирма за доставката на 200 нови чадъри, които с останалите от миналата година – 150 броя, отново ще бъдат поставени за безплатно ползване от жителите и гостите на града. Ивицата на централния плаж е широка и там отново ще има оформени места за спорт. Най-новото игрище ще е за плажен футбол и около него ще бъдат изградени 500 седящи места.


Подобни публикации