13

ное

ribbon

И мощи, и елей от Св. Николай Чудотворец идват в Бургас

Министър Божидар Димитров ще ги осигури от Италия

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Министърът за българите в чужбина Божидар Димитров и колегата му по културата Вежди Рашидов в най-скоро време ще отпътуват за италианския град Бари. Целта на визитата е от там да бъдат донесени в Бургас частици от мощите на Свети Николай Чудотворец, които ще бъдат подарени на едноименната църква, изграждаща се в кв. “Меден рудник”. Мощите ще бъдат дадени от Малтийския орден, поясни министър Димитров, цитиран от “Фокус”, а “по друга линия” може да бъде получен елей, който изтича от тялото на Св. Николай.

Предвижда се мощите – по традиция – да бъдат подарени на бургаската църква лично от Бойко Борисов. Частици от чудотворните реликви може да получат и други храмове в Бургас и Созопол
“Мощите обикновено са пазили гражданите и съответните места. Созополчани също в известна степен, по-силно вярващите смятат, че е така, че те извършват чудеса. Съобщих за едното чудо, което е станало, но насмешките, които се получиха в медиите, ме накараха да премълча други чудеса, които са станали, за да не се подиграват с тях невярващите. Но созополчани ги знаят и затова не им е приятно мощите да напускат града. Той наистина привлича много поклонници, много хора, които търсят изцеление и някои от тях го получават.”, коментира министър Божидар Димитров пренасянето на мощите на Свети Йоан Кръстител в София за поклонение от вярващите.


Подобни публикации