16

ное

ribbon

Интерпол подновява издирването на атентаторите в Бургас

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Интерпол ще рестартира усилията, за да установи местонахождението и самоличността на участниците в атентата на бургаското летище „Сарафово”. Това стана ясно след среща между премиера Бойко Борисов, МВР шефа Цветан Цветанов и главния секретар на Интерпол Роналд Ноубъл.

По време на срещата в Министерски съвет те взаимно са се уверили, че правят всичко възможно за разкриване на атентатора. Премиерът Борисов, предвид факта, че разполагаме с пръстовите отпечатъци, ДНК профила и визията на терориста, изрази надежда, че ще съумеят да намерят това лице. „Смея да твърдя, че в работата си с Интерпол не сме допускали грешки и работим перфектно по всички операции”, категоричен бе министър-председателят.

От своя страна Роналд Ноубъл подчерта, че Интерпол планира отново да пусне снимката на предполагаемия атентатор и да „напомни на хората, ако го разпознаят, да дадат ключа към неговото намиране”.
„Често се случва ДНК профилът и пръстовите отпечатъци да не съответстват, но образът да съответства”, обясни Ноубъл и добави: „България е направила абсолютно всичко, за да идентифицира въпросното лице и да го изправи пред правосъдието”.


Подобни публикации