29

юли

ribbon

Ездачи и коне ще се състезават в Бургас

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

За трета поредна година бургазлии и гости на морския град ще имат възможността да наблюдават две престижни конни състезания в два поредни уикенда в бургаската конна база в Парк Езеро.
Първото състезание, което ще се състои на 3 и 4 август /събота и неделя/, ще определи класификацията за държавното първенство по прескачане на препятствия.

През първия ден ще се представят по-младите коне, за които ще бъдат предназначени и по-леснодостъпни препятствия. В неделя ще се състои същинският сблъсък между повече от деветдесет расови коня, какъвто е предварителният брой заявки за участие.
Следващото конно състезание е насрочено за 10 и 11 август, когато ще се проведе националният турнир за Купата на Бургас. За престижния трофей ще се борят повече от сто и десет състезателни коня. Организаторите допълнително ще снабдят спортните зони с преносими боксове.
Конните състезания, които се провеждат на брега на българското Черноморие с всяка следваща година будят все по-голям интерес, както от страна на бургазлии и гостите на града, така и на международно спортно ниво.


Подобни публикации