8

окт

ribbon

Възпитаници на Френската получиха сертификати на Pearson

Гимназията стана изпитен център за региона по Pearson Language Tests

Публикувано в: ОбразованиеБургас;
От: Никола Александров

Десетима деветокласници от Гимназията за романски езици “Г. Ст. Раковски” получиха официално сертификатите си за успешно покрито първо ниво на Pearson Language Tests. Те са първите възпитаници на гимназията и първите средношколци в Бургас, явили се на добиващия все по-голяма популярност у нас езиков тест. От миналата година пък Френската е изпитен център по него.

“Основната разлика между Pearson Language Tests и изпита за популярния сертификат на Кеймбридж е, че тук няма компонент граматика. Той много наподобява други формати по това. Тези изпити са съвсем нови за България, но добиват популярност, още повече, че са значително по-евтини, сравнени с други.

Радостно е за нас, че от явилите се десет ученици деветимата са с отлична оценка – тестовете се проверяват в Англия. Новият випуск осмокласници пак ще го готвим, а взелите първо ниво ще се готвят за следващото. Общо са пет нивата, като най-високото отговаря на С2 по Европейската езикова рамка. Нашата цел е учениците да стигнат до С1.”, заяви Нина Додова, която, заедно с колежките си Нина Патерсън и Елена Маркова,  има заслуга за успеха на средношколците.

Още от миналата учебна година в ГРЕ е въведено засилено изучаване на английски език в осми клас. Макар и това да става в рамките на само 4 часа седмично, резултатите вече са видни, включителон и от резултатите от Pearson Language Tests. Езиковите сертификати са международно признати, все повече български университети ги признават и за приемен изпит по английски език.


Подобни публикации