5

ное

ribbon

Арестуваха Чамурджиев и още трима за лихварство

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Бургаски общински съветник е арестуван за лихварство и изнудване, съобщиха от полицията. В резултат на специализирана полицейска операция, проведена от служители на ГДБОП и ОДМВР Бургас са задържани 50 годишния Венцислав Чамурджиев, съветник в местния парламент, както и 53 годишния Тодор Овчаров, 41 годишния Тодор Атанасов и 27 годишния Георги Манчев, и четиримата от Бургас.

Събрани са доказателства и са повдигнати обвинения за извършване на лихварска дейност, изнудване и пране на пари, като утре предстои гледане на мярка за неотклонение, тъй като към момента трима от мъжете /без Тодор Атанасов/ са задържани за срок от 72 часа.

В продължение на една година е следена дейността на четиримата задържани в Бургас за лихварство, изнудване и престъпна дейност, каза за радио „Фокус” директорът на ОД на МВР- Бургас комисар Милен Димитров. Той потвърди, че четиримата, сред които и общинския съветник Венцислав Чамурджиев са работили заедно.
Комисар Димитров не пожела да уточни за колко случая на изнудване и лихварство става дума в посочения период от една година, докато са следели дейността им.
Работата по случая продължава от служители на ГДБОП.


Подобни публикации