17

мар

ribbon

УКРАЙНА…

Публикувано в: Апострофи; (20) прочитания
От: Христо Стоянов

Не ми се иска да съм лош пророк, но това, което става в Украйна е плашещо за самата нея. Близостта й с Русия и технологичната й обвързаност с нея, газопроводът, минаващ през Украйна, етническите руснаци, които са почти половината от населението създава страхотна икономическа бомба под нозете на “новата държава”. След този необмислен и първи ход на новата власт за отмяна на руския език като официален не може Путин да не скръцне със зъби. Защото това е знак за обръщане гръб на Русия. Европа не може да запълни тази дупка веднага и Украйна се подлага на мизерия поне за едно десетилетие. Знаем, че мизерията води веднага до особен вид национализъм.

Всъщност във време на криза, ако цитирам себе си, национализмът е най-конвертируемата валута. И понеже бомбите са залагани и далеч назад в историята – ще се избива комплекс за “престоя” на Украйна в СССР, за по-стари вражди. Ами онези доброволни фашистки SS батальони в услуга на Третия райх, ами техните наследници, маскирани като демократи. В Украйна нещата ще станат такива, че просто ще си мечтаем за Чернобил… От друга страна пасивността на неславянските страни. Това е по-скоро активна пасивност – подхвърляне на залци на Украйна. Пасивност, която ще стимулира откъсването на страната от славянския свят. По своето структуриране на славяните в държави те са удобни и за превръщането им в един огромен икономически и политически съюз. Всъщност вече като се каже политически трябва да се разбира политически. Един подобен съюз с една от най-големите славянски страни като Украйна ще бъда пагубен за Европа. Всъщност за подобен съюз Русия като че ли работи. Нещо подобно преди време бе намекнал и Путин. Появи ли се обаче такова нещо Европа, пък не само Европа, ще бъде отживелица и смешен лилипут с изразходваните си вече природни и интелектуални ресурси. Стимулирането на хаос в тази страна в момента е необходим за Европа, която дълго време ще си играе с приемането на Украйна в Евросъюза. Ще има години наред предприсъединителни условия, които задължително ще включват и човешките права и организираната престъпност. Да не забравяме, че там олигархията е даденост сравнение с европейските страни, където тя е някакъв продължител на икономическата мощ на старата аристокрация. Отделно мафията, организираната престъпност, която до такава степен се сля с тълпата, че произведе демокрация в Украйна… Всъщност от славянски съюз страхът е огромен и не случайно последните десетилетия гражданските войни в Европа бяха между славяни. Предимно. Или свързани със славяни… Ще си позволя да цитирам една статистика на Христо Карастоянов:
“Мислете за това:
Рат у Словенији (1991)
Рат у Хрватској (1990-1995)
Рат у Босни и Херцеговини (1992-1995)
Рат на Косову и Метохији (1996-1999)
Рат у Македонији (2001)
И това не е всичко – както изсискано се изразява един кретен по телевизията! Последваха още размножавания чрез пъпкуване. И тепърва ще следват.
А освен това – Украйна!
Мислете! Защото през това време Меркел и Путин си говорят на немски с конете!”

Ами да помислим за това… Не само защото Христо Карастоянов го казва… Пък защо не и само заради това?…

http://hristostoianov.blogspot.com/