23

ное

ribbon

Тийнейджър победи учителите си Еминем и Ъшър

Интернет фенките донесли славата на младока

Публикувано в: Светът;
От: pointburgas

Джъстин Бийбър беше големият победител на 38-ата церемония по връчването на Американските музикални награди. 16-годишният певец от Канада спечели отличията и в четирите категории, в които беше номиниран, в това число и големия приз за изпълнител на годината. Той стана най-младият изпълнител, получавал тази награда.

В отделните категории младият Бийбър се справи с конкуренти от ранга на Еминем, Лейди Гага, Кейти Пери и Ъшър. По регламент носителите на Американските музикални награди се определят чрез гласуване от публиката. Според запознати принос за триумфа на Джъстин имат неговите милиони хиперактивни фенки, които са гласували за него в Интернет.
“Не мога да спра да се усмихвам, просто е невероятно. Трудно ми е да повярвам, че това е възможно, защото изпълнявам песни на Еминем от тригодишен, а Ъшър е моят ментор”, сподели Джъстин Бийбър, след като победи и двамата.
Освен приза за изпълнител на годината канадският певец грабна отличията за най-добър поп/рок албум, за предпочитан поп/рок изпълнител и за пробив.
Еминем и кънтри триото Lady Antebellum, които бяха с най-много номинации по пет, спечелиха съответно две и едно отличия. Белият рапър получи двете си награди в категориите за рап/хип-хоп, като в останалите три категории загуби от Бийбър. Lady Antebellum пък бяха обявени за най-добра кънтри група.
Ритъм енд блус певецът Ъшър, който преди 18 месеца помогна на Джъстин Бийбър да пробие на музикалния пазар, спечели две награди.


Подобни публикации